Kroatien

Overblik

Kroatien ligger i Central-Østeuropa afgrænses mod vest af Adriaterhavet og landene i Slovenien, Ungarn og Bosnien-Hercegovina mod nord, nordøst og sydøst. Kroatien engang tilhørte en del af det østrig-ungarske kejserrige. Efter Første Verdenskrig blev den region kendt som Jugoslavien. Efter Anden Verdenskrig blev Jugoslavien et føderalt selvstændig kommunistisk stat.

Brief History

I 1991 Kroatien erklærede sin uafhængighed, indlede fire års voldsomme kampe, der resulterede i besættelse og fordrivelse af store populationer af etniske serbere.  Kroatien tiltrådte North Atlantic Treaty Organisation i 2009 og blev optaget i EU i 2013. Siden da har Kroatien vokset til et populært turistmål for centrale og vestlige europæiske rejsende. Hendes geografi er varieret, med flade grænser op Ungarn og en kombination af lave bjergområder og højlandsområder nær Adriaterhavets kyst.

Sprog og religion

Kroatisk er det officielle sprog i det land, selv om minoritetssprog findes i mange regioner og omfatter ungarsk, serbisk, tjekkisk, slovakisk og italiensk, blandt andre. De fleste af kroaterne praktiserer romersk katolicisme, ortodoks kristendom og andre kristne religioner, med en meget lille procentdel praktiserer islam.

Klima

Klimaet i Kroatien tilbyder typisk kontinentale vejrforhold, der spænder mellem moderat varme og regnfulde. I de skovklædte områder og stigninger, snedækket, våd og kold vejr er typisk om vinteren. Langs Adriaterhavets kyst, er Middelhavet klimaer og tempererede vejr nydes.

Steder og byer at besøge

Kroatiske veje omfatter over 30.000 km motortrafikveje, der tilbyder rejsende kørsel gennem Kroatien adgang til alle del af landet. Som en af ​​de ældste lande i Centraleuropa, Kroatien tilbyder en blanding af geografiske vidundere, storslåede arkitektoniske strukturer, historiske seværdigheder og underholdning for besøgende. Kroatiens kyststrækning langs Adriaterhavet byder på mange steder og steder at nyde dovne havet ferier. Kroatien tilbyder også en bred vifte af regionale parker, begivenheder og steder at se. Når du er i Kroatien, kan du besøge:

 • De gamle bymure og fæstninger i Dubrovnik, bygget mellem det 13. og 16. århundrede.
 • Tjek Diocletians palads i den fantastiske romerske ruiner i Split.
 • Tag en rundtur i Cathedral of St. Domnius (oprindelig tænkt som Diocletians mausoleum).
 • Besøg portal Franciscan Monastery og museum, bygget i 1498.
 • Tag i vidunder af Trsat Slot, en fæstning i det 13. århundrede med en smuk udsigt over Rječina River Valley.
 • Udforsk det bedste, naturen har at byde på indenfor Plitvice Lakes National Park, en World Heritage Site, der indeholder 16 smukke søer forbundet af brusende vandfald.
 • Besøg Medvedgrad Fæstning, hovedstaden Zagreb middelalderlige monument, bygget mellem 1249 og 1254 og designet til at beskytte byens indbyggere fra Tandsten invasioner.

Kroatien er fyldt med en række andre muligheder for feriegæster, uanset om du ønsker at lounge på hendes solbeskinnede strande eller besøge hendes store antal katedraler, borge og museer. Kørsel gennem Kroatien giver muligheder for at stoppe på ethvert punkt på vejen til at finde noget interessant at se eller gøre.

Biludlejning

Leje en bil i Kroatien er ikke kompliceret, men være opmærksom på dine ansvar og forpligtelser som chauffør. På grund af kraftig turisme rejser i sommermånederne, skal du sørge for at bestille en udlejningsbil i god tid før din planlagte ferie. De fleste større internationale og indenlandske biludlejningsfirmaer er placeret i de større byer i Kroatien. Sammenlign priser og muligheder med nogle favoritter:

Biludlejning24.dk/kroatien/biludlejning-kroatien.php
Sixt.dk/billeje/kroatien
Autoeurope.dk/go/biludlejning/kroatien/
Hertzdk.dk/rentacar/misc/index.jsp?targetPage=billeje_kroatien.xml
Billejeguiden.dk/kroatien/billeje.php

Det anbefales, at udlændinge medbringe et internationalt kørekort tilladelse eller licens i tillæg til din hjemlige licens.  Du skal være over 18 år for at køre bil i Kroatien og bære påkrævet bilforsikring som fastsat af forskellige udlejningsfirmaerne.

Færdselsregler

paragraphen

I Kroatien køre i højre side af vejen og altid bære sikkerhedssele. Sikkerhedssele slid er obligatorisk for alle passagerer, foran og bagpå. Hvis du bliver fanget kørsel uden sikkerhedsselen, kan du få en bøde 500HRK. Følg speed limit regler som følger, medmindre andet er postet:

 • Byer – 50 KPH
 • I udkantet af byen – 90 KPH
 • Større hovedveje – 110 KPH
 • Motorveje (motorveje) – 130 KPH

Hvis du er fanget kører over hastighedsgrænsen, kan du blive pålagt en bøde. Brug ikke mobiltelefoner under kørslen, medmindre de er hands-frie systemer, eller du kan idømmes bøder på op til 500HRK

Må ikke drikke og køre i Kroatien.  Hvis du har en blod-alkohol niveau på over 0,0 5%, du står over for store bøder. Vær opmærksom på at hvis du er under 24 år, skal dit indhold blod-alkohol være 0% på alle tidspunkter under kørslen.  Også være opmærksom på, at det er obligatorisk at forlygterne er tændt på alle tidspunkter, dag eller nat, og at børn under 12 år skal sidde på bagsædet.

Kilder:
Kroatien rejsende – www.croatiatraveller.com
Lonely Planet – Kroatien – http://www.lonelyplanet.com/croatia