Kroatia

Yleiskatsaus

Kroatia sijaitsee Keski-Euroopassa, reunustaa lännessä Adrianmeren ja maiden Slovenian, Unkarin ja Bosnia ja Hertsegovinan pohjoiseen, koilliseen ja kaakkoon. Kroatia kuului aikoinaan osa Itävalta-Unkarin keisarikuntaan. Jälkeen ensimmäisen maailmansodan, alue tunnettiin Jugoslavian. Toisen maailmansodan Jugoslavian tuli liittovaltion itsenäinen kommunistinen valtio.

Lyhyt historia

Vuonna 1991 Kroatia julistautui itsenäiseksi, aloittamisesta neljä vuotta väkivaltaisia ​​taisteluja, jotka johtivat ammatti ja karkotus suuret populaatiot etnisten serbien.  Kroatia liittyi Pohjois-Atlantin liiton vuonna 2009 ja on tuotu Euroopan unioniin vuonna 2013. Sittemmin Kroatia on kasvanut suosittu matkailukohde Keski-ja Länsi-Euroopan matkailijoille. Hänen maantiede on monipuolinen, tasangoilla rajalla Unkarin ja yhdistelmä alhainen vuoristoalueilla ja ylängöillä alueiden lähellä Adrianmeren rannikolla.

Kielet ja uskonto

Kroatia on virallinen kieli maassa, vaikka vähemmistökieliä löytyy lukuisilla alueilla ja myös Unkarin, Serbian, Tšekin, Slovakian ja Italian, mm. Suurin osa kroaatit harjoitella roomalaiskatolisuus ortodoksisuus, ja muut kristilliset uskonnot, jossa hyvin pieni osa harjoittelua Islam.

Ilmasto

Ilmasto Kroatiassa tarjoaa tyypillisesti mannermainen sääolosuhteet, jotka vaihtelevat melko lämmin ja sateinen. Metsäisillä alueilla ja julkisivut, luminen, märkä ja kylmä sää on tyypillinen talvella. Pitkin Adrianmeren rannikolla, Välimeren ilmasto ja leuto sää olosuhteet ovat nauttineet.

Paikkoja ja kaupungeista vierailla

Kroatia maantiet kattaa yli 30000 km pikateiden, tarjoaa matkailijoille ajo läpi Kroatian pääsyn jokaiseen osaan maata. Kuten yksi vanhimmista Keski-Euroopan maat, Kroatia tarjoaa sekoitus maantieteellinen ihmeitä, upea arkkitehtonisten rakenteiden, historiallisia maamerkkejä, ja viihdettä vierailijoille. Kroatian rannikkoa Adrianmerellä tarjoaa lukuisia paikkoja ja paikkoja nauttia laiska Seaside lomat. Kroatia tarjoaa myös laajan valikoiman paikallisia puistoja, tapahtumia ja sivustoja nähdä. Kun Kroatiassa, osoitteessa:

 • Antiikin muurien ja linnoituksia Dubrovnik, rakennettiin vuosina 13. ja 16-luvuilla.
 • Tutustu Diocletianuksen palatsi hämmästyttävä roomalaisia ​​raunioita Split.
 • Tutustu Pyhän Domnius (alun perin tarkoitettu Diocletianuksen mausoleumi).
 • Käy portaali fransiskaaniluostarille ja museo, rakennettu vuonna 1498.
 • Nauti ihme Trsat Castle, 13-luvulla linnoitus kaunis näkymä Rječina River Valley.
 • Tutustu parasta, että luonto on tarjota sisällä Plitvice, maailmanperintökohde, joka sisältää 16 kauniita järviä, joita yhdistää CSS vesiputouksia.
 • Käy Medvedgrad linnoitus, pääkaupunki Zagrebin keskiaikainen monumentti, rakennettiin vuosina 1249 ja 1254 ja on suunniteltu suojaamaan kaupungin asukkaita tataari valloitusten.

Kroatia on täynnä useita muita vaihtoehtoja, lomanviettäjille, haluatko lounge hänen auringonpaahtamalla rannoilla tai vierailla hänen lukuisia katedraalit, linnoituksia ja museoita. Ajo läpi Kroatia tarjoaa vaihtoehtoja pysähtymättä missään vaiheessa matkan varrella löytää jotain mielenkiintoista nähdä tai tehdä.

Auton vuokraus Palvelut

Auton vuokraaminen Kroatiassa ei ole monimutkaista, mutta on tietoinen oman vastuunsa ja velvollisuudet kuin kuljettaja. Koska raskas turismi matkailu kesäkuukausina, muista varata vuokra-auto hyvissä ajoin ennen suunniteltua loma. Useimmat suuria kansainvälisiä ja kotimaisia ​​autonvuokraus virastojen sijaitsevat suurissa kaupungeissa Kroatiassa. Varaaminen ja vaihtoehtoja joitakin suosikkeja:

Autovuokraamolentokentta.fi/kroatia/autovuokraamo-kroatia.php
Europcar.com/car-CROATIA.html
Halpaautonvuokraus.fi/kroatia/autonvuokraus-kroatia.php
Expedia.fi/Hotellit-Kroatia.d43-p4.Autonvuokraus-kohteet
Rentalcars.com/fi/city/hr/pula/

On suositeltavaa, että ulkomaalaiset tuovat mukanaan kansainvälinen ajokortti tai ajokortin lisäksi kotimaan lisenssin.  Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ajaa Kroatiassa ja kuljettaa tarvittavat autovakuutus mistä säädetään eri autovuokraamoista.Tehkää.

Ajosääntöjä

paragraphen

Kroatiassa, ajaa oikealla puolella tietä ja käytä aina turvavyötä. Turvavyö kuluminen on pakollinen jokaiselle matkustajalle, edessä ja takana. Jos jäät kiinni ajaminen ilman turvavyötä, voit sakotetaan 500HRK. Seuraa nopeusrajoitus asian seuraavasti ellei toisin lähetetty:

 • Kaupungit – 50 km
 • Kaupungin laitamat – 90 km
 • Kantatiellä – 110 km
 • Moottoritiet (valtaväylät) – 130 km

Jos olet kiinni ajaminen yli nopeusrajoituksen, voit sakotetaan. Älä käytä matkapuhelimia ajon aikana, paitsi jos ne ovat handsfree-järjestelmiä tai saatat olla tuomita jopa 500HRK

Älä juo ja ajaa Kroatiassa.  Jos sinulla on veren alkoholipitoisuus on yli 0,0 5%, kohtaat jäykkä sakkoja. Ole tietoinen siitä, että jos olet alle 24-vuotias, veren-alkoholipitoisuuden tulee olla 0% aina ajettaessa.  Myös olla tietoinen siitä, että se on pakollista, että ajovalot ovat päällä koko ajan, päivä tai yö, ja että alle 12-vuotiaiden tulee istua takapenkillä.

Lähteet:
Kroatia traveller – www.croatiatraveller.com
Lonely Planet – Kroatia – http://www.lonelyplanet.com/croatia